Начало / Мъжко здраве / Упражнения помагат при преждевременна еякулация

Упражнения помагат при преждевременна еякулация

апр. 15, 2014

Упражнения за тазовите мускули подобряват значително състоянието на мъже с хронична преждевременна еякулация, показва ново проучване.

Преждевременната еякулация засяга много мъже в определен период от живота им. Въпреки че съществуват различни методи за лечение много мъже не се повлияват от нито един от тях.

Италиански учени са провели проучване сред 40 мъже на възраст от 19 до 46 г., страдащи от преждевременна еякулация, които са пробвали различни методи за лечение, включително антидепресанти и психотерапия, но без успех.
Всички участници в проучването са били обучени да правят упражнения за тазовите мускули, като това продължило 12 седмици.

В началото на проучването еякулацията при мъжете настъпвала средно за около 32 секунди след началото на половия акт. В края на тримесечната програма еякулацията настъпвала след около 2.5 минути. Само 5 от мъжете не са имали никакво подобрение.

Резултатите от това проучване са много позитивни. Ефективността на програмата обаче трябва да бъде потвърдена чрез провеждането на ново по-голямо проучване.

Упражненията за тазовите мускули често се използват за лечение на мъже, страдащи от инконтиненция, особено след хирургично лечение на рак на простатата.

В предишно проучване упражненията са били тествани при мъже с временна преждевременна еякулация, но не и при мъже, при които проблема продължава дълго време.

Фактът, че мъжете са успели да подобрят сексуалния си живот чрез собствените си усилия е допринесло за повишаване на тяхното самочувствие, твърдят авторите на проучването.

Предимството на упражненията за тазовите мускули пред другите методи на лечение е, че нямат странични ефекти и са лесни за изпълнение.

Проучването е представено на Европейския конгрес по урология в Стокхолм.

Прочетете за:
Как да намалите риска от преждевременна еякулация